Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszysty piernik na dużą blachę

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szklanki
miód 2 łyżki
margaryna 0,5
mleko 1 szklanka
cukier 1 szklanka
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
jajko 2
powidła 100 ml
orzechy włoskie

Przepis i sposób przygotowania na: Puszysty piernik na dużą blachę

Do miękkiej margaryny wbijamy jajka, dodajemy miód oraz cukier i miksujemy, następnie dodajemy powidła i dalej miksujemy. Mąke mieszamy razem z sodą i przyprawą do piernika, następnie dodajemy do utartej z resztą składników margaryny i stopniowo wlewamy mleko. Do ciasta dodajemy posiekane orzechy (ilosć wedle uznania) i mieszamy łyżką, Piernik wylewamy na dużą blachę i pieczemy 50 minut

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 09.02.2013 08:02
lubię pierniki
Zdzisław 06.02.2013 13:44
lubię piernikowe ciasta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak