Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszysty piernik

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kakao 1 łyżka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
margaryna 20 dag
jaja 3 szt
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 szt
woda zimna 2 łyżki
mąka pszenna 3 szkl
śmietana 1 szkl
miód płynny 20 dag
cukier 1,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Puszysty piernik

Kroki postępowania

1
Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami.
Krok 1 - Puszysty piernik foto
2
Dodajemy wodę, kakao, mąkę pszenną, sodę i przyprawę do piernika. Mieszamy.
Krok 2 - Puszysty piernik foto
3
Dodajemy miód, mieszamy.
Krok 3 - Puszysty piernik foto
4
Dodajemy śmietanę i pianę ubitą z białek lekko mieszamy. Wykładamy do keksówki 8/33. Pieczemy w 180 stopniach ponad 60 minut.
Krok 4 - Puszysty piernik foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aga-25 19.12.2014 15:12
miękki i smaczny
Ewelina1991 03.07.2014 10:53
tani, prosty piernik- super!!
Niki22 20.05.2014 21:55
świetny piernik :)
kasienka23 20.05.2014 19:07
wspaniały piernik!
Lidzia 20.05.2014 18:11
Narobiłaś mi apetytu.
Czyki 20.05.2014 16:58
Ależ mi zapachniało takim pysznym pierniczkiem:)
Smaczna_B 20.05.2014 16:50
super przepis
krystyna330 20.05.2014 15:57
ale pyszności
stokrotka 20.05.2014 15:29
ale fajny wypiek i taki puszysty
as28 20.05.2014 15:05
lubie piernik
dwa pokoje z kuchnią 20.05.2014 13:43
pysznie! uwielbiam pierniki, ten wygląda rewelacyjnie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak