Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszysty omlet z rydzami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2
mąka pszenna 2 łyżki
mleko 2 łyżki
sól i pieprz
przyprawa uniwersalna
rydze 5 szt
cebula 1
masło 2 łyżki

Porada

http://manciawkuchni.blogspot.com/2015/10/puszysty-omlet-z-rydzami.html

Przepis i sposób przygotowania na: Puszysty omlet z rydzami

1. Białka oddzielamy od żółtek i razem z solą ubijamy. Gdy będą lśniące i sztywne, dodajemy żółtka i jeszcze chwilę miksujemy.

2. Do ubitych jajek dodajemy przesianą mąkę i mleko. Całość mieszamy szpatułką.

3. Na patelni roztapiamy masło, dodajemy posiekaną w piórka cebulę i pokrojone w mniejsze kawałki rydze. Całość podsmażamy ok 4 minut. Na końcu doprawiamy solą i pieprzem.

4. Na dużej patelni roztapiamy masło, wlewamy na nią masę i na małym ogniu, bez przykrycia smażymy omlet z dwóch stron (ok 2 minuty na stronę).


SMACZNEGO :-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wyattearp 03.11.2015 09:40
super wygląda
Ola1984 02.11.2015 19:57
Uwielbiam omlety, a taki z rydzami to prawdziwy rarytas :)
Jadwiga/Jaga85 02.11.2015 16:07
Pyszny na śniadanie!
magda1976 02.11.2015 13:24
Ciekawe połączenie
bertpvd 02.11.2015 10:01
świetne połączenie smaków ;-)
Ewelina1991 02.11.2015 09:38
pyszny omlet
foczka-ks 02.11.2015 09:38
Omlet wyglada wybornie
Krystyna32 02.11.2015 09:29
bardzo apetyczny
Futka 02.11.2015 09:14
Cudny i niezwykle smakowity omlet. Idealny na śniadanie :)
slodkieniebo 02.11.2015 08:45
Żaden smakosz grzybów nie przejdzie obok takiego omleta obojętnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak