Przepis i sposób przygotowania na: Puszysty omlet z nadzieniem pieczarkowo serowym
Cebule kroimy na kosteczkę, pieczarki w plasterki. Na patelni rozpuszczamy masełko i gdy już będzie miało odpowiednią temperaturę wrzucamy cebulkę którą szklimy. Następnie dodajemy pieczarki i przyprawy. Gdy pieczarki zmniejszą swą objętość i wszystko będzie fajne zdejmujemy z ognia.
Jajka - podstawowy produkt rozdzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywno z dodatkiem szczypty soli a żółtka roztrzepujemy widelcem. Łączymy białka z żółtkami.
Na patelni rozgrzewamy masło i wlewamy masę jajkową. Gdy spód się zarumieni a wierzch będzie ciut ścięty na połowę omleta nakładamy masę pieczarkową plus żółty ser.
Składamy omleta na pół i smażymy chwilkę. Następnie zsuwamy naszego omleta na talerz zawijając go.
Dekorujemy pomidorkiem z cebulką.
SMACZNEGO!!!