Puszysty omlet z nadzieniem pieczarkowo serowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    3 sztuki
  • pieczarki

    3 sztuki
  • cebula biała

    1 sztuka
  • pomidor

    1 sztuka
  • masło

    50 gram
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • żółty ser

    1 plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SPOSÓB WYKONANIA
Cebule kroimy na kosteczkę, pieczarki w plasterki. Na patelni rozpuszczamy masełko i gdy już będzie miało odpowiednią temperaturę wrzucamy cebulkę którą szklimy. Następnie dodajemy pieczarki i przyprawy. Gdy pieczarki zmniejszą swą objętość i wszystko będzie fajne zdejmujemy z ognia.
Jajka - podstawowy produkt rozdzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywno z dodatkiem szczypty soli a żółtka roztrzepujemy widelcem. Łączymy białka z żółtkami.
Na patelni rozgrzewamy masło i wlewamy masę jajkową. Gdy spód się zarumieni a wierzch będzie ciut ścięty na połowę omleta nakładamy masę pieczarkową plus żółty ser.
Składamy omleta na pół i smażymy chwilkę. Następnie zsuwamy naszego omleta na talerz zawijając go.
Dekorujemy pomidorkiem z cebulką.
SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Smaczna_B 20.10.2013 16:39
omlet na 5 z plusem
Wafelek2601 02.12.2012 10:03
Bardzo dobry
cooleczka 10.11.2012 20:39
lubię omlety
fijolek91 10.11.2012 18:31
świetne:)
Mati3 10.11.2012 18:25
pycha
Danost 10.11.2012 18:24
super
Barbara/zuza22_85 10.11.2012 18:15
pyszny
Justyna28 10.11.2012 18:12
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat