Puszysty krem

Puszysty krem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopty

    10 szt
  • serek homogenizowany

    20 dag
  • żółtka jaj

    2 szt
  • mocna kawa

    1 filiżanka
  • cukier

    4 łyżki
  • rum

    2 łyżki
  • czekolada w proszku

    3 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Puszysty krem

Biszkopty zanurzyć w kawie i układac na dnie dużej szklanej misy. Żółtka ukręcić z cukrem, gdy masa będzie puszysta, wlać rum, dodać serek. Dobrze wymieszać. Masę serową wyłożyć na biszkopty, wstawić na pół godziny do lodówki. przed podaniem posypac czekoladą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

m1monika 18.11.2011 15:51
super
Adamorek 11.09.2011 00:59
świetny krem
KasiaK90 08.07.2011 20:03
super
Juleczka20 28.04.2011 09:32
fajny
malaczarna23 24.04.2011 08:29
świetny
gosia561 24.04.2011 03:36
bardzo smaczne
Krzysztof42 30.10.2010 16:13
ekstra
darus 17.08.2010 16:27
pychota

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat