Puszysty deser

Puszysty deser

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko skondensowane niesłodzone

    1 szklanka
  • galaretka

    1 szt.
  • borówki

    po ok. 20 dag
  • maliny świeże

    po ok. 20 dag
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Puszysty deser

Galaretkę rozpuścić w szklance wody. Schłodzone mleko ubijać do powstania piany. Wlewać stopniowo drobnym strumieniem do tężejącej galaretki. Gotowy deser rozłożyć w salaterce przekładając owocami. Wierzch przebrać owocami. Przed podaniem schłodzić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

smakoszek 01.07.2011 15:30
Oj taki smaczny
malaczarna23 07.06.2011 10:05
świetny
rakow2
rakow2 26.05.2011 15:38
deser to podstawa
Krzysztof42 24.10.2010 15:46
jak puszysty to musi być dobry
anja3107 08.07.2010 14:08
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat