Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszyste racuszki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szkl
jajko 3 szt
cukier waniliowy 1 op
spirytus 1 łyżka
mleko
olej
sól
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Puszyste racuszki

Jajka rozbić. oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę Z żółtek, mąki, mleka, cukru waniliowego, proszku do pieczenia i spirytusu przygotować gęste ciasto naleśnikowe.Gęstość ciasta regulujemy mlekiem.To znaczy dodajemy najpierw ok1/2 szkl a gdy będzie za gęste dolewamy w małych ilościach. Dodać ubite białka i delikatnie wmieszać. Ciasto powinno być lekko lejące. W rondlu rozgrzać oleju i smażyć racuszki, obwarzanki. Wszystko to co zdołamy ulać z ciasta. Osączyć na papierowym ręczniku i posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 29.05.2013 20:28
takie poproszę
Lampencjo 29.05.2013 17:05
świetne racuszki
bogusia19 29.05.2013 14:10
chciałoby się zjeść
dodi 29.05.2013 14:00
pyszne placuszki
gosia56 29.05.2013 13:01
napewno pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak