Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszne racuchy z jabłkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1
cukier 3 łyżki
mleko 1 szkl
mąka pszenna 2 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cynamon Prymat 1 szczypta
jabłko 2 szt
olej do smażenia 2 łyżki

Porada

Sekret tak puszystych racuchów polega na ubiciu puszystego kremu z jajek i cukru.

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszne racuchy z jabłkami

Do miski wbij jajko, dodaj cukier i cynamon. Ubij na puszystą masę. Dodawaj partiami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mleko. Całość delikatnie wymieszaj. Jabłka obierz ze skórki i zetrzyj na grubych oczkach do ciasta. Dokładnie wymieszaj. Smaż niewielkie porcje na rozgrzanym oleju na patelni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 22.09.2016 09:46
bardzo lubię
Róża1 21.09.2016 19:19
moje ulubione :-).

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak