Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszyste pancakes

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 2 szt
sól 1 szczypta
maślanka 2 szklanki
mąka tortowa 2 szklanki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 3 łyżki
cynamon Prymat 2 łyżeczki
aromat pomarańczowy 1 łyżka

Porada

Pancakes można podawać z bitą śmietaną, kremem waniliowym, owocami, miodem lub ulubionym dżemem.

Przepis i sposób przygotowania na: Puszyste pancakes

Białka ubić z solą na sztywną pianę. W misce wymieszać za pomocą trzepaczki mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, maślankę, cukier, cynamon i aromat pomarańczowy. Dodać ubite białko, delikatnie wymieszać i odstawić na 10 minut. Rozgrzać patelnię i za pomocą chochelki wykładać masę. Smażyć na średnim ogniu ok. 5 minut każdego placka za złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 04.11.2015 17:02
uwielbiam takie na śniadanie !
MałaMi89 03.11.2015 18:27
Muszę kiedyś i ja usmażyć, bo jakoś zawsze na szybko tradycyjne naleśniki :)
RenataZ-et 03.11.2015 17:57
bardzo fajne
Anna169Hosz 03.11.2015 17:00
To ja się piszę na takie pyszności:)
Justi2401 03.11.2015 16:54
Na prawdę puszyste :) Bardzo lubię takie na śniadanie, lub w ramach obiadu na słodko.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak