Przepis i sposób przygotowania na: Puszyste naleśniki z mąki kokosowej (gluten free)
Naleśniki bezglutenowe jakimi są naleśniki z mąki kokosowej to ciekawa alternatywa dla tych z mąki pszennej. Mimo, że mąka kokosowa sama w sobie jest wymagającą mąką, o przygotowane z niej naleśniki czy też pancake są bardzo dobre!
1. Wszystkie składniki zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji. (Ciasto powinno wyglądać - tak jak na tradycyjne naleśniki z mąki pszennej. W razie potrzeby można dolać odrobinę wody lub mleka.)
2. Na patelni rozgrzać olej. (Powinno być go więcej niż zazwyczaj.)
3. Małe placki smażyć z obu stron (aż ładnie się zarumienią) - po kilka minut z każdej. (Są naprawdę bardzo delikatne i należy uważać podczas przewracania. Smażyłam je na małej patelni, a przewracając - na większej. Taki ich urok.)
4. Podawać z ulubionymi dodatkami. (Jeśli nie są słodkie, ciasto naleśnikowe można uprzednio dosłodzić.)