Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszyste naleśniki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 2,5 szklanki
mąka pszenna 1 szklanka
jajko 2
sól szczypta
cukier 3 łyżeczki
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Puszyste naleśniki

Mleko, mąkę i żółtka zmiksuj razem dodaj sól i cukier oraz łyżeczkę oleju (olej sprawi, że naleśniki nie będą go wpijać podczas smażenia) - miksuj jeszcze przez chwilkę.
Z białek ubij pianę, po ubiciu przełóż ją do naczynia z poprzednio zmiksowaną masą i delikatnie wymieszaj łyżką.

Piecz na niewielkiej ilości dobrze rozgrzanego oleju.

Jako nadzienie polecam twarożek na słodka z rodzynkami bądź dowolny drżem :)

Ps. Jeżeli naleśniki chcesz wykorzystać np do krokietów, to do ciasta nie dodawaj cukru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 24.09.2011 01:09
mniam
Adamorek 24.09.2011 01:09
mniam
Tahitha 14.12.2010 05:32
Prosto i smacznie. Super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak