Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszyste naleśniki

5.0
(63)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka 200 gramów
mleko 250 ml
jajko 2 sztuki
Soda oczyszczona Prymat 1 płaska łyżeczka
cukier 50 gramów
olej 1 łyżka

Dodatki

owoce
nutella
syrop klonowy
bita śmietana

Porada

Naleśniki obracać, gdy na powierzchni ciasta będzie dużo porów od wydobywającego się powietrza. Będą takie bąbelki na powierzchni.

Przepis i sposób przygotowania na: Puszyste naleśniki

Wszystkie składniki na ciasto zmiksować na gładką masę. Ciasto powinno być odrobinę gęstsze niż na zwykłe naleśniki. Jeśli nie będzie, można dosypać mąki.

Smażyć na średnim ogniu, aby nie przypalić, ale żeby ciasto mogło trochę urosnąć i przepiec się w środku. Zazwyczaj usmażenie jednego naleśnika zajmuje około 3 minut.

Podawać z ulubionymi dodatkami, na przykład wymienionymi przeze mnie.

Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 12.07.2015 23:21
Super wyszły!
jola91 12.07.2015 21:52
Przepyszna propozycja, z syropem klonowym chyba najbardziej atrakcyjne :)
Ewa 12.07.2015 14:50
Idealne na weekendowe śniadanko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak