Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszyste naleśniki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 300 g
jajko 6 szt.
mleko 2% 600 ml
cukier brązowy 3 łyżeczki
cukier wanilowy 1 łyżeczka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Puszyste naleśniki

Jajka, myjemy, osuszamy, oddzielamy żółta od białek. Do żółtek dodajemy mleko, cukier brązowy i waniliowy i roztrzepujemy trzepaczką. Przesiewamy mąkę przez sito i dodajemy do reszty wymieszanych składników i dokładnie mieszamy. Ubijamy pianę z białek i delikatnie łączymy z masą. Smażymy na rozgrzanej patelni. Jeśli jest to możliwe smażymy na dwóch patelniach jednocześnie. smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 26.11.2012 21:07
dobre
eliza135 26.11.2012 21:07
dobre
Ewelina47 16.05.2012 10:58
pyszotka
maciek7 25.02.2012 12:06
super
Wacław 13.10.2011 13:31
fajny ,smaczny przepis !
daria899 09.09.2011 21:23
smaczne
bami 05.09.2011 09:21
Bardzo fajne :)
Magda60 21.08.2011 22:15
polecam
Izabela28 15.08.2011 20:23
apetycznie wyglądają te naleśniki:)
kate.500 15.08.2011 01:26
smacznie wyglada
Paweł13 13.08.2011 08:50
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak