Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszyste klopsiki rybne

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 2 sztuki
bułka czerstwa 1 sztuka
olej sojowy 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
groszek zielony 1/2 szklanka
dorsz 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Puszyste klopsiki rybne

Rybę mielimy, dodajemy namoczoną wcześniej w wodzie bułkę, żółtka, posiekaną natkę pietruszki, groszek zielony, przyprawy, olej. Pod koniec ubitą pianę z białek i mieszamy. Najlepiej łyżka do lodów formujemy niewielkie klopsiki i gotujemy w bulionie około 15 minut na niewielkim płomieniu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak