Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PUSZYSTE CIASTO NA PIZZĘ

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 400 g
drożdże 30 g
oliwa 4 łyżki
mleko 2/3 szkl
woda 2/3 szkl
sól 1/2 łyżeczki
bazylia do smaku
tymianek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: PUSZYSTE CIASTO NA PIZZĘ

Mąkę wsypac do dużej miski, dodac sól i rozdrobnione drożdże. Zrobic wgłębienie, dolac oliwy z oliwek i trochę rozcieńczonego z wodą mleka. Wyrabiac ciasto dodając stopniowo mleko z wodą. Ciasto zagniatac przez ok. 10 min. Następnie odstawic na ok godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, a potem rozwałkowac na placki o grubości 5-6 mm i ponakłuwac widelcem.
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 16.05.2013 11:00
Świetna baza na pizzę :)
agnieszka214 19.11.2012 12:44
lubie takei ciasto
Wafelek2601 16.09.2012 09:21
Z chęcią wykorzystam przepis
[email protected] 05.08.2012 17:46
uwielbiam piZZE
GOSIA18 21.07.2012 18:11
a rzeczywiście doprawiamy do smaku przed zagnieceniem
SmacznaPyza 21.07.2012 18:05
a co z przyprawami bo nie piszesz czy i kiedy je dodać?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak