Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszysta szarlotka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek homogenizowany 250 gramów
masło 170 gramów
cukier 2/3 szklanki
mąka tortowa 2 szklanki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
jajko 4 szt.
jabłka 3 szt.
cynamon
Kardamon mielony Prymat
cukier waniliowy
galaretka

Przepis i sposób przygotowania na: Puszysta szarlotka

Kroki postępowania

1
Do miski wrzucamy masło i cukier - ucieramy na lekką masą, Dodajemy jajka. Dodajemy serek kremowy homogenizowany stopniowo ucieramy dalej. Dodajemy przesianą mąkę z soda oczyszczoną. Stopniowo łączymy składniki.
Krok 1 - Puszysta szarlotka foto
2
Obrane jabłka i pokrojone w ćwiartki i ósemki oprószamy cynamonem i kardamonem. Na koniec obtaczamy owoce w moące.
Krok 2 - Puszysta szarlotka foto
3
Do posmarowanej masłem tortownicy o średnicy 24 cm wlewamy masę.
Krok 3 - Puszysta szarlotka foto
4
Pieczemy przez około 40-50 minut w 170 stopniach do czasu aż ciasto się upiecze. Sprawdzam drewnianym patyczkiem czy ciasto jest suche.
Galaretkę owocową rozrabiamy wg przepisu.
Krok 4 - Puszysta szarlotka foto
5
Na upieczone ostudzone cisto pędzelkiem nanosimy niewielką warstwę galaretki.
Krok 5 - Puszysta szarlotka foto
6
Smacznego :)
Krok 6 - Puszysta szarlotka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 22.01.2015 15:26
smaczna szarlotka
Zdzisław 18.01.2015 17:13
pyszne słodkości jak lubię
Joannasz3190 18.01.2015 16:18
Pyszności :)
Renata9 18.01.2015 15:39
bardzo smaczna szarlotka
Betina#45 18.01.2015 14:49
uwielbiam szarlotkę ...po prostu pycha !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak