Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszysta słodka pianka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 4 sztuki
cukier puder 3/4 szklanki
polewa czekoladowa 1 opakowanie
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Puszysta słodka pianka

Najpierw rozpuszczamy galaretkę w szklance gorącej wody.Studzimy.Schłodzone białka ubijamy na sztywno. Stopniowo wsypujemy cukier ciągle ubijając aż piana będzie lśniąca.Teraz powoli wlewamy tężejąca galaretkę i dokładnie,acz delikatnie mieszamy. Masa będzie szybko tężała,więc trzeba natychmiast wyłożyć ją do formy. Użyłam prostokatnej formy z wysuwanym dnem.Spód wyłożyłam folią spożywczą. Wkładamy formę do lodówki. Gdy juz dobrze zastygnie,kroimy cienkim nozem na kawałki i polewamy czekoladą.Część pianek polałam w całości a część we wzorki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 06.03.2012 11:47
ja też lubię takie lekkie cuda:)
anja3107 11.01.2012 12:11
na pewno bardzo smaczne
zuzanna_z 21.12.2011 11:36
fajne
mikrusiak 11.12.2011 20:55
ja lubia takie rzeczy...;P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak