Przepis i sposób przygotowania na: Puszysta Pizza z warzywami
pozostałe składniki. Wlać rozpuszczone w mleku drożdże i wyrobić
ciasto. Odstawić na 30 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
2.SOS POMIDOROWY:Do rondelka wlać przecier pomidorowy,dodać wodę,
wyciśnięty czosnek, doprawić solą, pieprzem, cukrem,rozmarynem,bazylią
oregano i oliwą. Gotować przez około 5 minut.
3.DODATKI:Oliwki,pomidorki pokroić w plasterki.Cebulę ,pieczarki
oczyścić, cebulę pokroić w wiórka a pieczarki w plasterki,zeszklić
osobno na
oleju.Ser zetrzeć na tarce.
4.Wyrośnięte ciasto wyłożyć na stolnicę i jeszcze raz zagnieść i
rozwałkować je na wielkość blachy.
Prostokątną blachę (36x25cm) wyłożyć papierem do pieczenia,wyłożyć
ciastem drożdżowym. Posmarować wierz sosem pomidorowym i rozłożyć
dodatki.Posypać serem.
Pizzę piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni,przez około 25 minut.