Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszysta pizza z bekonem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 650 g
cukier 3 łyżeczki
olej 6 łyżek
drożdże 1 łyżka
sól
przecier pomidorowy 5 łyżek
czosnek 1 ząbek
kiełbasa chuda wg uznania
cebula wg uznania
ser wg uznania
papryka wg uznania
woda 4/3 (ciepła)
boczek wg plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Puszysta pizza z bekonem

Ciasto:

Mąkę wsypujemy do dużej miski wraz z solą. Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie z cukrem i dodajemy do mąki. Wlewamy olej i uganiatamy ciasto. Odstawiamy na 30min.

Sos:

Mieszamy przecier z odrobiną wody i oleju, dodajemy oregano, czosnek, sól i pieprz.

***

Plastry boczku smażymy na złocisty kolor a następnie kładziemy na papierowy ręcznik aby odsączyć je z tłuszczu. Kiełbasę podsmażamy chwilkę z krążkami cebuli.

Ciasto na pizzę układamy na blasze wyłożonej papierem pergaminowym i polanej odrobiną oleju.

Na ciasto nakładamy sos, a następnie paprykę, kiełbasę, bekon, cebulę, ser.

Pieczemy około 15-20min w piekarniku z termoobiegiem rozgrzanym do 250 stopni.

Na koniec posypujemy oregano.

Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 30.09.2012 17:28
fajny pomysł
kriso 05.10.2011 21:13
smaczna
Misiek1 03.10.2011 11:38
Rewelacyjna!
Monika111 02.10.2011 14:46
pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak