Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszysta pasta mięsna z olejem rydzowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 2
karkówka 100 g
olej rydzowy 1 łyżka
siemię lniane 1 łyżka
masło 1 łyżka
śmietana 18 proc 1 łyżka
sól i pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Puszysta pasta mięsna z olejem rydzowym

1. Z ugotowanych udek usuwamy skórę i kości, pieczoną karkówkę kroimy w mniejsze kawałki. Wrzucamy mięso do malaksera.

2. Dodajemy natkę pietruszki, masło oraz siemię lniane.

3. Wlewamy olej rydzowy i śmietanę. Składniki miksujemy.

4. Jeżeli pasta jest mało puszysta dolewamy olej lub śmietanę.

5. Na koniec doprawiamy pozostałymi przyprawami według uznania.

6. Pasta doskonale nadaje się do faszerowania jajek, wytrawnych babeczek lub innych przekąsek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 23.01.2017 12:02
Mniam, apetycznie wygląda :)
Mniam 23.01.2017 10:54
Smaczna pasta, z chęcią bym posmarowała nią pieczywo :)
Agnieszka-87-25 23.01.2017 07:33
super smaczna
norweska20 22.01.2017 23:50
chętnie bym zskosztowała

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak