Puszysta pasta mięsna z olejem rydzowym

Puszysta pasta mięsna z olejem rydzowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka z kurczaka

    2
  • karkówka

    100 g
  • olej rydzowy

    1 łyżka
  • siemię lniane

    1 łyżka
  • masło

    1 łyżka
  • śmietana 18 proc

    1 łyżka
  • sól i pieprz

  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • Papryka ostra mielona Prymat

  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Z ugotowanych udek usuwamy skórę i kości, pieczoną karkówkę kroimy w mniejsze kawałki. Wrzucamy mięso do malaksera.

2. Dodajemy natkę pietruszki, masło oraz siemię lniane.

3. Wlewamy olej rydzowy i śmietanę. Składniki miksujemy.

4. Jeżeli pasta jest mało puszysta dolewamy olej lub śmietanę.

5. Na koniec doprawiamy pozostałymi przyprawami według uznania.

6. Pasta doskonale nadaje się do faszerowania jajek, wytrawnych babeczek lub innych przekąsek.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1984 23.01.2017 12:02
Mniam, apetycznie wygląda :)
Mniam 23.01.2017 10:54
Smaczna pasta, z chęcią bym posmarowała nią pieczywo :)
Agnieszka-87-25 23.01.2017 07:33
super smaczna
norweska20 22.01.2017 23:50
chętnie bym zskosztowała

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat