Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszysta mrożona kawa

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kawa rozpuszczalna 2-4 łyżeczki
woda zimna
mleko
cukier 1-2 łyżeczki
lód 3-4 kostki

Porada

Do kawy można dodać ulubiony syrop do kaw, a cukier możemy zastąpić miodem.

Przepis i sposób przygotowania na: Puszysta mrożona kawa

Do wysokiego i wąskiego naczynia wsypujemy kawę rozpuszczalną ( ilość łyżeczek uzależniona jest od rodzaju kawy - wszystkie delikatne kawy typu sensitive dodajemy więcej). Kawę zalewamy zimną wodą do poziomy 2-3 cm oraz dodajemy cukier według własnych preferencji.

Całość blendujemy do uzyskania gęstej piany. Uzyskaną pianę przekładamy do wysokiej szklanki, uzupełniamy zimnym mlekiem oraz dodajemy kostki lodu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

xjustynka89x 06.07.2014 21:05
idealna na obecne upały :)
luna76 06.07.2014 08:45
dla mnie kawa w każdej postaci, a mrożona w taką pogodę jak najbardziej :) przepyszna kawka :)
Pietruszka 06.07.2014 08:38
fajnie wygląda
Granita 06.07.2014 00:34
apetyczna;idealna na upały;z pewnością przetestuję
Lis 05.07.2014 23:42
Smakowicie się zaczyna...każdy leni dzień z taką kawą:)
Ania84 05.07.2014 23:20
jutro taką testuję!!!! :D
Iwusia 05.07.2014 22:43
ale pysznie wygląda
migotka28 05.07.2014 22:41
późno juz ale wypiłabym z chęcia taka szklaneczkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak