Puszysta jajecznica

Puszysta jajecznica

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4 szt
  • mleko

    400 ml
  • mąka

    1/2 szklanki
  • cebula

    1 szt
  • sól

  • szczypior

  • boczek wędzony

    15 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Drobno pokrojony poczek smażymy na suchej patelni. Gdy boczek zbrązowieje dodajemy dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Jajka ubijamy trzepaczką, dodajemy mąkę i mleko- wszystko dokładnie mieszamy. Przyprawiamy solą i pieprzem, dolewamy do boczku i smażymy na małym ogniu. Posypujemy szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wafelek2601 26.12.2011 00:20
ja też lubię ze szczypiorkiem
gusia1000 23.12.2011 22:09
dobra.
Olaa 20.12.2011 19:24
fajny przepis
BernadettaP 11.09.2011 22:00
Na zdjęciu nie ma szczypiorku, bo Mężulek nie bardzo lubi zieleninę, a to jego talerz :-P Ja oczywiście wolę \"Z\".
halinka1011 06.09.2011 18:29
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat