Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PUSZYSTA BABKA Z RODZYNKAMI

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 szt
mąka ziemniaczana 2 szkl
mąka pszenna 6 łyżek
cukier puder 1 1/2 szkl
margaryna 250 g
ocet 2 łyżki
olej 6 łyżek
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier waniliowy 1/2 op
rodzynki 50-100 g

Przepis i sposób przygotowania na: PUSZYSTA BABKA Z RODZYNKAMI

Margaryną utrzec z cukrem na puszystą masę a następnie dodawac po jednym jajku, UWAGA: może się zwarzyc, ale to nic i tak masa będzie puszysta. Następnie wsypac i wlac pozostałe składniki dobrze wymieszac, a na koniec wsypac rodzynki. Foremkę na babkę posmarowac tłuszczem i posypac bułką lub kaszą manną. Masę wlac do formy i pieczemy ok 30 do 45 min.
SMACZNEGO!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 03.08.2012 08:10
ekstra!
gosia47-47 25.07.2012 18:37
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak