Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PUSZYSTA BABKA W POLEWIE CZEKOLADOWEJ

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
mąka ziemniaczana 2 szkl.
mąka pszenna 6 łyżek
cukier puder 1 1/2 szkl
margaryna 250 g
ocet 2 łyżki
olej 6 łyżek
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
aromat śmietankowy 1/2 op
czekolada mleczna 3/4 tabliczki
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: PUSZYSTA BABKA W POLEWIE CZEKOLADOWEJ

Kroki postępowania

1
Margarynę ucieramy z dodatkiem cukru, następnie ucieramy dodając po jednym jajku, na gładką masę.
Krok 1 - PUSZYSTA BABKA W POLEWIE CZEKOLADOWEJ foto
2
Wsypujemy wszystkie pozostałe składniki i dobrze mieszamy.
Krok 2 - PUSZYSTA BABKA W POLEWIE CZEKOLADOWEJ foto
3
Formę na babkę smarujemy tłuszczem i obsypujemy kaszą manną, wlewamy dobrze wyrobione ciasto i wstawiamy do nagrzanego piekarnika pieczemy ok. 30-40 min. Po upieczeniu i wystudzeniu rozpuszczamy czekoladę z dodatkiem łyżki masła i polewamy naszą puszystą babę.
SMACZNEGO!!!!!!
Krok 3 - PUSZYSTA BABKA W POLEWIE CZEKOLADOWEJ foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynagotuje 21.03.2013 18:05
piękna babka !
wyattearp 21.03.2013 11:44
pyszności:) bardzo ładnie wygląda
wyattearp 21.03.2013 11:39
pyszności:) bardzo ładnie wygląda
Poison1988 20.03.2013 16:47
babki to moja największa słabość :) wyszła cudowna :)
paulina2157 20.03.2013 11:25
z mąki ziemniaczanej nie robiłam chętnie wypróbuję na święta. Bardzo apetycznie wygląda
SylwiaMagdaSabin 20.03.2013 11:01
apetyczna babka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak