Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszek na żółtkach

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 8 szt
jajko 1 szt
cukier puder 3/4 szklanka
mąka ziemniaczana 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczka
ocet 10 % 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Puszek na żółtkach

Utrzeć żółtka i jajko, dodając stopniowo ¾ szklanki cukru pudru
Następnie dodawać stopniowo mąkę /1 szklanka mąki ziemniaczanej + 2 łyżeczki proszku do pieczenia/.
Na koniec dodać 1 łyżkę octu.
Piec w tortownicy z kominkiem /ok.40 minut w 180 st./ Popudrować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 26.02.2014 00:14
Głos oddany.
alaaa 22.02.2014 19:45
interesujące, faktycznie puszyste
Bernadeta1 19.02.2014 00:13
z samej mąki ziemniaczanej nigdy nie piekłam
Anna169Hosz 17.02.2014 10:11
Apetyczna nazwa :)
gosiag 12.02.2014 14:45
bardzo ladnie wyroslo
patryska76 12.02.2014 11:32
Faktycznie bardzo puszysty ;-)
olla85 12.02.2014 10:42
Super ciacho! Pięknie wyrosło :) Wierzę na słowo, że jest jak puszek :)
Pietruszka 12.02.2014 10:16
fajnie wygląda
norweska20 12.02.2014 09:37
taki puszek chętnie bym zjadła..super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak