Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Purre ziemniaczane z burakiem

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dkg ziemniaków 50
łyżeczki tartego chrzanu (może być ze słoiczka) 2-3
łyżka masła 1
szkl. mleka 1/2-1/3
sól do smaku:

Przepis i sposób przygotowania na: Purre ziemniaczane z burakiem

Buraka wyszorować, ugotować do miękkości, obrać ze skórki, zetrzeć na tarce jarzynowej, dolać mleko i zmiksować Ziemniaki obrać, ugotować do miękkości. Gorące utłuc z dodatkiem masła, dodać buraka i chrzan, doprawić do smaku solą. Podawać do mięs, zwłaszcza do wołowiny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 05.12.2014 11:37
oryginalny pomysł
Marzena34 11.03.2012 11:06
orginalne
Misia90 21.08.2011 15:02
fajne
Marysia 21.08.2011 14:57
super
Karolina69 21.08.2011 14:53
fajne
caroline1983 10.02.2011 11:38
Super pomysł :)
eli_555 08.12.2010 22:32
wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak