Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Purre z dyni

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Purre z dyni

Kroki postępowania

1
Dynie kroimy oczyszczamy z pestek.
Każdy kawałek dyni owijamy w folię aluminiową.
Pieczemy w 180 stopniach ok 30-40 minut.
Krok 1 - Purre z dyni foto
2
Z przestudzonej dyni ściągamy skórkę, a miąższ wkładamy do blendera.
Krok 2 - Purre z dyni foto
3
Miksujemy.
Purre gotowe!
Krok 3 - Purre z dyni foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bhb8 13.02.2014 21:24
nigdy nie jadłam ale ogólnie nie kusi mnie to danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak