Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree ziemniaczano-limonkowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 0,3 kg
limonka 1 szt
masło 1 łyżka
mleko 0,05 l
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Puree ziemniaczano-limonkowe

Ziemniaki obrać i gotować w osolonej wodzie do miękkości. Limonkę umyć i sparzyć. Z limonki zetrzeć skórkę, i wycisnąć sok. Do rondla wlać mleko dodać łyżkę masła i podgrzać do jego rozpuszczenia. Mleko wraz z rozpuszczonym masłem wlać do ziemniaków . Dodać skórkę z cytryny i połowę soku z limonki. wszystko dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej masy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 07.08.2013 07:20
rewelacja!!!!!!
manaika 18.01.2013 19:35
ciekawie się zapowiada
Alex_M 18.01.2013 19:31
interesujacy pomysl
ONY_za_kare 18.01.2013 19:18
przyznam że z limonką to nie robiłem jeszcze. spróbuje na pewno
gosia56 18.01.2013 19:10
ciekawe
Marta1986 18.01.2013 18:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak