Puree ziemniaczano - buraczkowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    0,5 kg
  • buraki czerwone

    2 sztuki
  • masło

    3-5 dag
  • mleko

    1/4 litra
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Gotowe ubijamy tłuczkiem. Masło roztapiamy na ogniu i dodajemy do ziemniaków i doprawiamy do smaku solą. Buraczki myjemy a następnie gotujemy. Gotowe odkładamy by przestygły a następnie obieramy. Kroimy w mniejsze kawałki i rozgniatamy blenderem. Do buraków dokładamy po łyżce ziemniaków, dolewamy mleko i miksujemy do pożądanej konsystencji. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Łukasz15 12.05.2013 07:15
Ciekawy pomysł, musi być super
RenataZ-et 28.06.2012 20:43
pomysłowe :)
bami 22.11.2011 16:59
Interesujący mix :)
Anna210 22.01.2011 10:47
super, musze wyprobowac :)
IlonaAlbertos 10.07.2010 16:24
Fajne połączenie, kolorowe- idealne dla maluszka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat