Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree ziemniaczane ze śmietaną i parmezanem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
śmietana 100 ml 30%
koper świeży mały pęczek
Cebula suszona Prymat granulowana
parmezan starty 20-30 g
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Puree ziemniaczane ze śmietaną i parmezanem

Ziemniaki najlepiej wybrać z odpowiednio dużą zawartością skrobi. Obrać, umyć i ugotować z niewielkim dodatkiem soli. Odcedzić i odparować stawiając garnek na minimalnym płomieniu. Do odparowanych ziemniaków dodać cebulę granulowaną i parmezan starty na pyłek - ugnieść dokładnie. Dolać kwaśnej gęstej śmietany i dodać posiekanego koperku - całość wymieszać i ew. dosolić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 23.04.2014 07:30
bardzo lubię
Alex_M 22.02.2014 15:54
super pomysł na ziemniaki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak