Puree ziemniaczane ze skwarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

  • mleko

  • masło

  • sól

  • boczek parzony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Gdy są jeszcze ciepłe rozgnieść je praską do ziemniaków, dolać nieco ciepłego mleka i nieroztopione masło, wszystko połączyć. Boczek pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię i smażyć dopóki nie powstaną skwarki. Puree podawać polane tłuszczem i posypane skwarkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aacaac 15.01.2012 07:15
lubię
Zoso 03.09.2011 14:45
smakołyki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat