Puree ziemniaczane z gałką muszkatołowa :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 4 ziemniaki,1 łyżka masła,szczypta utartej gałki muszkatołowej,½ łyżeczki soli,¼ szklanki słodkiej śmietanki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować do miękkości w osolonej wodzie . Odcedzić .Dodać masło, śmietankę , gałkę . Utłuc ziemniaki na puree . Podawać posypane pokrojona natką pietruszki .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
artur7 17.05.2013 20:35
pyszny omys

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat