Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree ziemniaczane z brukwią

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukiew 0,5 szt
ziemniaki 2 duże szt
masło 40 g
mleko 1/4 szklanki
sól do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Puree ziemniaczane z brukwią

Ziemniaki i brukiew obieramy, a następnie gotujemy w oddzielnych garnkach. Następnie warzywa odcedzamy, wsypujemy do jednego naczynia, dodajemy masło oraz mleko i miksujemy blenderem na gładkie puree. Przyprawiamy do smaku solą i gałką muszkatołową. Podajemy jako dodatek do dania głównego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 21.11.2017 11:08
Jakie kremowe.. Wygląda bardzo apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak