Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree ziemniaczane z boczkiem i zieloną cebulką- pikantne

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
boczek wędzony 15-20 dag
masło 1 łyżka
sól
pieprz
chili
zielona cebulka 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Puree ziemniaczane z boczkiem i zieloną cebulką- pikantne

Ziemniaki gotujemy- przeciskamy przez praskę lub tłuczemy na gładką masę.
Boczek kroimy na kosteczkę- smażymy na rumiano- dodajemy do ziemniaków- mieszamy.
Do ziemniaków dodajemy także łyżkę masła, posiekaną zieloną cebulkę i przyprawy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 14.12.2011 11:32
Podanie jest rewelacyjne :)
Marta1986 11.12.2011 14:55
super
AgaS10 22.11.2011 06:45
super danie:)
KasiaK90 05.11.2011 07:40
pycha,lubie pikantne
zdzislawa2 20.10.2011 18:13
świetne :)
olivka 07.09.2011 08:16
fajnie wyglada!!
olivka 07.09.2011 08:16
fajnie wyglada!!
Justa32 19.08.2011 10:23
mniam
ronald88 16.06.2011 08:32
super
Gosia32
Gosia32 24.05.2011 09:42
super;]
alaaa 28.04.2011 19:04
ładnie podane,,
m1monika 28.04.2011 14:44
super!!!
Ewelina38 16.04.2011 17:30
ależ to świetnie wygląda
Gonia555 14.04.2011 19:58
super to wygląda
Grazyna0211 06.04.2011 16:34
fajne
misiek123 16.03.2011 12:33
smakowite :)
Nina7 27.01.2011 15:58
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak