Puree ziemniaczane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki ugotowane

    0,5 kg
  • masło

    1 łyżka
  • mleko

    3 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowane ziemniaki odcedzić, gorące ziemniaki przegnieść przez praskę, dodać masło i mleko, wyrobić łyżką ziemniaki na jednolitą masę.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
czekoladka_m 14.12.2013 12:08
tez często robię zamiast zwykłych ugotowanych ziemniaków;)
Iwusia 22.07.2012 20:45
dobre :)
Motorek 16.03.2012 09:44
pycha
KasiaK90 27.02.2012 12:26
bardzo lubię i często robie
olkaaa 03.12.2011 11:06
lubię to
Iwona51 30.11.2011 10:47
pycha
malaczarna23 19.10.2011 11:04
super
tomek18 19.10.2011 11:01
super
edyta44 29.08.2011 19:52
pycha
Margo1 03.01.2011 11:08
nie ma jak ziemniaczki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat