Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree ziemniaczane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 4 szt
woda 1 litr
sól 1 łyżeczka
ketchup 1 łyżka
masło 2 łyżeczka
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1/2 łyżeczka
Kurkuma mielona Prymat 1/2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Puree ziemniaczane

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić na ćwiartki.
Krok 1 - Puree ziemniaczane foto
2
Wodę wlać do garnka, doprowadzić do wrzenia a następnie dodać połowę kurkumy, sól oraz wrzucić ziemniaki. Gotować do miękkości.
Krok 2 - Puree ziemniaczane foto
3
Gdy ziemniaki będą miękkie, należy ich odcedzić i utłuc.
Krok 3 - Puree ziemniaczane foto
4
Do utłuczonych ziemniaków dodać resztę kurkumy, pieprz ziołowy, ketchup masło i wszystko razem utłuc na jednolitą gładką masę.
Krok 4 - Puree ziemniaczane foto
5
Gotowe puree podawać na obiad z dowolnym mięsem i surówką.
Krok 5 - Puree ziemniaczane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 06.12.2013 00:15
Smaczne to.
ppaulina 25.07.2013 19:52
wyglada apetycznie
JOANNA16 15.04.2013 16:21
jaki kolorek
Olga_SK 14.04.2013 17:41
fajny kolor :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak