Puree z ziemniaków i brukwi :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1/2 kg ziemniaków ,25 dag brukwi,1 łyżka masła,1/8 szklanki mleka,sól,szczypta utartej gałki muszkatołowej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki i brukiew obrać , pokroić i ugotować do miękkości .Odcedzić . Zrobić puree z dodatkiem masła , mleka i gałki muszkatołowej .
Jest delikatne w smaku . Zestawienie brukwi z gałką muszkatołową daje ciekawy smak prostemu puree .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Agnieszka/picola 13.03.2012 15:05
ciekawe
IlonaAlbertos 03.01.2011 16:21
Uwielbiam puree, muszę wypróbować przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat