Puree z soczewicy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • soczewica czerwona

    1 szklanka
  • cebula

  • czosnek

    3 ząbki
  • imbir

    1,5 łyżeczki
  • kurkuma

    0,5 łyżeczki
  • olej

    2 łyżki
  • woda

    2-3 szklanki
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę i czosnek posiekaj.Soczewicę umyj.W rondlu rozgrzej olej,zeszklij cebulę i czosnek.Dodaj posiekany imbir i chwilę smaż,wsyp kurkumę,dokładnie wymieszaj,wrzuć soczewicę smaż pól minuty.Wlej wodę i gotuj 20 min.Posól.Utrzyj na gładką masę.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat