Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree z selera

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler korzeniowy 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 szt
ziele angielskie 3 szt
masło 50 g
śmietanka 100 ml
sól
woda
mleko

Przepis i sposób przygotowania na: Puree z selera

Selery obrać i pokroić w kostkę. Przełożyć do garnka. Dodać listki laurowe oraz angielskie ziele, odrobinę soli. Zalać wodą i mlekiem w proporcji 2 porcje wody i 1 porcja mleka. Dzięki temu seler będzie miał ładniejszy kolor. Gotować do miękkości. Gdy seler będzie już miękki odcedzić. Następnie seler zmiksować blenderem na gładką masę dodając pokrojone na kawałeczki masło oraz słodką śmietankę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 03.07.2015 13:54
fajny przepis
Aleksandra/Olcia 03.07.2015 11:22
pyszne jest takie puree,często jadłam na diecie białkowej zamiast ziemniaków
Konczi 03.07.2015 07:38
Z takim pomysłem jeszcze się nie spotkałam ... musi być pycha!
pestka 03.07.2015 07:30
bardzo smaczny
Róża1 02.07.2015 23:02
podziwiam pomysł !!!!!!!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak