Puree z selera

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler korzeniowy

    3 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2-3 szt
  • ziele angielskie

    3 szt
  • masło

    50 g
  • śmietanka

    100 ml
  • sól

  • woda

  • mleko

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Selery obrać i pokroić w kostkę. Przełożyć do garnka. Dodać listki laurowe oraz angielskie ziele, odrobinę soli. Zalać wodą i mlekiem w proporcji 2 porcje wody i 1 porcja mleka. Dzięki temu seler będzie miał ładniejszy kolor. Gotować do miękkości. Gdy seler będzie już miękki odcedzić. Następnie seler zmiksować blenderem na gładką masę dodając pokrojone na kawałeczki masło oraz słodką śmietankę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 03.07.2015 13:54
fajny przepis
Aleksandra/Olcia 03.07.2015 11:22
pyszne jest takie puree,często jadłam na diecie białkowej zamiast ziemniaków
Konczi 03.07.2015 07:38
Z takim pomysłem jeszcze się nie spotkałam ... musi być pycha!
pestka 03.07.2015 07:30
bardzo smaczny
Róża1 02.07.2015 23:02
podziwiam pomysł !!!!!!!!!!!!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat