Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Purée z rydzów

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rydze 150 g
śmietanka 36% 150 ml
szalotka 1
ząbek czosnku 1
masło
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Purée z rydzów

Oczyszczone rydze kroimy i podsmażamy na maśle. Dodajemy posiekaną szalotkę i czosnek.
Całość zalewamy śmietanką i dusimy razem kilka minut.
Wszystko razem blendujemy na gładkie purée. Doprawiamy solą i pieprzem.
Smacznego :) ! Bon Appetit :) !

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sliwka 12.12.2015 15:41
Ciekawe danie;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak