Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree z pietruszki

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pietruszka 5 korzeni
masło 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
Ziele angielskie całe Prymat 1 ziarenko
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 2 ziarenka
Liść lubczyku suszony Prymat 1/3 łyżeczki
cukier trzcinowy 0,5 łyżeczki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Puree z pietruszki

Propozycja na smaczne i delikatne puree z korzeni pietruszki, które może być świetnym zamiennikiem klasycznego puree ziemniaczanego. Jest proste, tanie i szybkie w przygotowaniu - serdecznie polecam :)

PRZYGOTOWANIE:

Przygotowanie puree jest bardzo proste.

Pietruszkę obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze kawałki, które przekładamy do garnka.

Kawałki zalewamy wodą i dodajemy wszystkie przyprawy: ziarna pieprzu i ziela angielskiego, listek laurowy, listki lubczyku oraz doprawiamy solą i odrobiną cukru trzcinowego. Pietruszkę gotujemy do miękkości.

Po ugotowaniu odlewamy wodę oraz przyprawy i miksujemy wszystko za pomocą blendera na jednolitą masę. Do puree dla smaku i lepszego trawienia dodajemy łyżeczkę masła.

Puree pietruszkowe to świetny zamiennik puree ziemniaczanego.

Życzę smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

R'n'G Kitchen 04.02.2015 11:14
Kasiu ,przepyszne! :)
Ankha 03.02.2015 19:38
Zawsze to jakaś odmiana od poczciwego ziemniaka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak