Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree z koperkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
masło 1 łyżka
śmietana 12% 2 łyżki
mleko 3 łyżki
koperek 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Puree z koperkiem

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, utłuc. Koperek oczyścić, posiekać. Dodać do ziemniaków masło, mleko, śmietanę i koperek. Utłuc raz jeszcze, aby składniki dobrze się wymieszały. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monia 24.09.2013 09:07
Uwielbiam takie puree :)
Czarnula87 24.09.2013 08:48
właśnie ostatnio mam ochotę i chyba niedługo zrobię
Aleksandra/Olcia 23.09.2013 19:15
mniam mniam
rafał5 23.09.2013 18:53
smacznie wygląda
sylwia_mc 23.09.2013 18:17
Pyszne, uwielbiam koperek taki świeży prosto z ogródka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak