Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PUREE Z KALAFIORA Z OLIWĄ TRUFLOWĄ

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 800 gram
oliwa truflowa 3 łyżki
mleko 1/2 litra
woda 1 litr
cukier 1/2 łyżeczki
Pieprz biały mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: PUREE Z KALAFIORA Z OLIWĄ TRUFLOWĄ

Kalafiora oczyszczamy i dzielimy na różyczki w dużym garnku mleko mieszamy z wodą i doprowadzamy do wrzenia dodajemy cukier i sól do smaku wkładamy różyczki kalafiora i gotujemy przez 12 minut.Ugotowane różyczki kalafiora odcedzamy i przekładamy do rozdrabniacza lub blendera dodajemy dwie łyżki oliwy truflowej i miksujemy na gładką masę całość doprawiamy białym pieprzem i ewentualnie solą morską do smaku.Gotowe puree przekładamy do miski i skrapiamy łyżką oliwy truflowej po wierzchu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 24.02.2015 20:32
pyszne puree

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak