Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree z kalafiora i jajka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalafior 0,5 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do smaku
czosne\\ 1 ząbek
jogurt grecki 3 łyżki
Koperek suszony Prymat do smaku
mango chutney 3 łyżki
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Puree z kalafiora i jajka

Kalafiora ugotować do miękkości, nastepnie na patelni podsmażyć w bułce tartej i oliwie, dodać czosnek. Połączyć z ugotowanymi jajkami, przyprawic, dodać jogurt i mango chutney i wszytsko zmixować. Świetny dodatek do obiadu, lub jako antipasti czy 'fingerfood'.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 20.05.2014 21:35
świetny pomysł
Megi 28.11.2013 12:07
zdecydowanie na tak!
6zer
6zer 26.11.2013 10:52
ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak