Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree z groszku zielonego

5.0
(43)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Pyszny przepis na puree z zielonego groszku. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do mięs i ryb. 

Składniki:

groszek mrożony 300-400 g
masło 50 g
śmietana kremowa 30% 3 łyżki
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Puree z groszku zielonego

Kroki postępowania

1

Groszek wrzucamy na wrzątek, dodajemy cukier, gotujemy 10-15 minut. Odsączamy na sicie, studzimy. Przekładamy do blendera i miksujemy, do uzyskania jednolitej masy.

Krok 1 - Puree z groszku zielonego foto
2

Wlewamy śmietankę, masło i  miksujemy. Przekładamy do miseczki, schładzamy.

Krok 2 - Puree z groszku zielonego foto
3

Podajemy do mięs, ryb itp.

Krok 3 - Puree z groszku zielonego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kucharzyna 14.01.2023 18:32
Zrobione wg przepisu i nie wiem czy coś źle robię ale wyszło słodkie, bez smaku i wodniste.
Doradca Smaku 16.01.2023 09:37
Ciężko mi stwierdzić co było nie tak. Może uda się następnym razem?
SmakowitaA 27.02.2014 19:37
Groszek jest pyszny i zdrowy .
cookarka 27.02.2014 17:18
pyszny groszek
Piotr-21 27.02.2014 17:08
proste i dobre
Krzysztof15 27.02.2014 17:03
bardzo smaczne
martyna94 27.02.2014 16:59
fajny groszek , prosto , smacznie :)
Barbara/zuza22_85 27.02.2014 16:58
bardzo dobre
AZgotuj 27.02.2014 16:55
pyszne zdrowe i jaki piękny kolor

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak