Puree z groszku zielonego

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • groszek mrożony

    300-400 g
  • masło

    50 g
  • śmietana kremowa 30%

    3 łyżki
  • sól do smaku

  • Pieprz biały mielony Prymat

    1 szczypta
  • cukier

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Puree z groszku zielonego foto
Groszek wrzucamy na wrzątek , dodajemy cukier , gotujemy 10-15 minut .Odsączamy na sicie , studzimy . Przekładamy do blendera i miksujemy , do uzyskania jednolitej masy .
Krok 2 - Puree z groszku zielonego foto
Wlewamy śmietankę , miksujemy . Przekładamy do miseczki , schładzamy .
Krok 3 - Puree z groszku zielonego foto
Podajemy do mięs , ryb itp.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
SmakowitaA 27.02.2014 19:37
Groszek jest pyszny i zdrowy .
cookarka 27.02.2014 17:18
pyszny groszek
Piotr-21 27.02.2014 17:08
proste i dobre
Krzysztof15 27.02.2014 17:03
bardzo smaczne
martyna94 27.02.2014 16:59
fajny groszek , prosto , smacznie :)
Barbara/zuza22_85 27.02.2014 16:58
bardzo dobre
AZgotuj 27.02.2014 16:55
pyszne zdrowe i jaki piękny kolor

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat