Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree z dyni - zamiast ziemniaków :-)

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1 kg
woda 2 łyżki
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Puree z dyni - zamiast ziemniaków :-)

Kroki postępowania

1
Z dyni wydrążamy środek, obieramy skórkę i kroimy na kawałki. Tak przygotowaną dynię przekładamy do małego garnka, dodajemy 2 łyżki wody i szczyptę soli do smaku.
Krok 1 - Puree z dyni - zamiast ziemniaków :-) foto
2
Całość dusimy na wolnym ogniu dość często mieszając. Gdy dynia będzie już miękka i zacznie się rozpadać, możemy ją przecisnąć przez praskę do puree.
Krok 2 - Puree z dyni - zamiast ziemniaków :-) foto
3
Podajemy do obiadu zamiast ziemniaków lub jako sałatkę.
Krok 3 - Puree z dyni - zamiast ziemniaków :-) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakowita 07.06.2012 21:48
super propozycja
Misiabe 12.11.2011 13:48
dzieuję za fajny pomysł na dynie :)
stokrotka 11.11.2011 20:31
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak