Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree z dyni z rozmarynem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dynia 1 szt.
sól gruboziarnista
oliwa
rozmaryn świeży

Porada

Jeśli chcemy przechować puree przez dłuższy czas możemy je zamrozić lub zapasteryzować w słoikach.

Przepis i sposób przygotowania na: Puree z dyni z rozmarynem

Kroki postępowania

1
Dynię myjemy, kroimy na mniejsze części i wydrążamy miąższ.
Krok 1 - Puree z dyni z rozmarynem foto
2
Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 2 - Puree z dyni z rozmarynem foto
3
Każdy kawałek obficie skrapiamy oliwą i posypujemy solą oraz świeżym rozmarynem.
Krok 3 - Puree z dyni z rozmarynem foto
4
Pieczemy w temp. 180'C przez ok. 1 godz. lub do miękkości.
Krok 4 - Puree z dyni z rozmarynem foto
5
Miękkie kawałki dyni obieramy ze skórki (opcjonalnie) i blendujemy do momentu osiągnięcia konsystencji musu.
Krok 5 - Puree z dyni z rozmarynem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 12.10.2015 11:57
UWIELBIAM TE SMAKI.
Ifa 12.10.2015 07:10
Na zupę dyniową jak znalazł :-))
jagoda5913 12.10.2015 00:50
dobry pomysł
norweska20 12.10.2015 00:06
smakowite zestawienie
Joannasz3190 11.10.2015 20:31
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak