Puree z ciecierzycy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciecierzyca

    400 g
  • masło

    50 g
  • śmietanka kremowa

    100 ml
  • sól do smaku

  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

    1/3 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciecierzycę moczyć w wodzie około 3 godzin.Następnie ugotować w osolonej wodzie do miękkości( około 45 minut). Odcedzić, lekko przestudzić i zmiksować razem z masłem i słodka śmietanką. Doprawić solą, pieprzem i świeżo startą gałka muszkatołową.Polecam świetny dodatek do mięsa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mati13 11.09.2012 21:42
rewelacja!
Aneta2604 13.12.2011 17:52
ciekawe, muszę wypróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat