Puree z cebuli

Puree z cebuli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 kg
  • masło

    125 g
  • sól

  • kardamon

    1/4 łyżeczki
  • cynamon

    szczypta
  • imbir

    szczypta
  • pieprz

  • Czarnuszka nasiona Prymat

    szczypta
  • miód

    5 łyżek
  • sok z cytryny

    3 łyżki
  • skórka z cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W rondlu rozpuśc masło,wrzuć pokrojoną cebulę,wymieszaj wszystkie przyprawy i dodaj.Smaż chwile a potem duś na małym ogniu ok 30min..Potem dodaj miód,sok i skórkę z cytryny,zmiksuj i bez przykrycia smaż 30 min.Mieszaj stale.Podawaj do kotletów.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat