Puree z brukwi z kalarepką :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalarepka

    1 szt
  • brukiew

    1 kawałek wielkości kalarepki
  • masło

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    - do smaku
  • sól

    - do smaku
  • pieprz mielony

    - do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalarepkę i brukiew obrać , pokroić w słupki ( kostkę ) i ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzić .Włożyć masło. Utłuc na puree i doprawić pieprzem .Ogrzewać chwilę na małym gazie .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Babciagramolka 05.02.2011 17:10
Heniu- polecam - kup kiedys i spróbuj
Henryka2 06.01.2011 19:25
Ciekawe jak smakuje brukiew?
Małgorzata113 07.12.2010 09:21
smakowicie wyglada

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat